Search
  • fernandotennisllor

Com aprendre a fer un bon servei

Updated: Jun 11, 2018

Et donem les pautes principals

La pregunta que mes em fan els alumnes és com fer un bon servei de tennis,però per fer un bon servei de tennis no n'hi ha prou amb un article ni molt menys amb una sola classe de tennis, el servei de tennis és el cop més complex que existeix i per realitzar bé aquest cop es requereix d'una tècnica impecable i molta pràctica. Però bé, en aquestes lineas intentaré resumir-te aspectes que mai han de fallar en el teu servei de tennis:

El primer aspecte per fer un bon servei de tennis és la posició de peus en el servei. Si un jugador mai ha rebut classes de tennis és bastant freqüent veure que la posició de peus pot ser incorrecta. L'error més comú relacionat a la posició de peus és el d'estar de front amb les puntes de tots dos peus mirant cap a endavant quan el correcte és que el peu posterior estigui paral·lel a la linea de fons i el peu davanter miri al pal dret de la xarxa si ets destre i al pal esquerre de la xarxa si ets esquerrà.

El segon aspecte important per fer un bon servei de tennis és l'empunyadura. Recorda que l'empunyadura correcta en el servei de tennis és l'empunyadura continental o també coneguda com a empunyadura de martell, imagina que la teva raqueta és un martell i vas clavar un clau.

És molt important que aprenguis a fer la pronación per aconseguir treure amb l'empunyadura de martell i aconsegueixis un bon servei de tennis, en cas contrari totes les boles no t'entraran al quadre de servei i el que succeirà és que s'aniran a un costat de la pista i en molts casos fins a van a parar a la tanca de la pista de tennis. La pronación és aquesta rotació de l'avantbraç perquè quan copegis la bola les entenimentades estiguin mirant al quadre de servei sense haver canviat l'empunyadura de martell a cap moment.

Un altre aspecte a considerar és que quan tens la raqueta en posició de preparat del servei, la raqueta ha d'apuntar al quadre que vols treure i quan llances la bola a l'aire han de pujar tots dos braços alhora, tenint en compte que el llançament de la bola amb la mà cap amunt és el 50% d'un bon servei de tennis ja que si et tires malament la bola, per més bona tècnica que tinguis perjudicarà el cop.

En llançar la bola en el servei de tennis deus ser el teu millor aliat i no el teu pitjor enemic, amb això el que vull dir és que has de tirar la bola en un punt còmode per copejar-la. Normalment aquest punt en un primer servei de potència seria a una altura que el teu braç dominant en copejar la bola quedi completament estirat i una poc davant del teu cap, podries usar de referència el peu que està avanci i traçar una linea imaginària cap amunt per saber on copejar-la. Recorda que depenent del tipus de servei (Plànol, Tallat o Liftado) la bola no es llança al mateix lloc pel que per a aquest exemple és per a un servei pla de potència.

La flexió de cames en tirar la bola és un altre aspecte clau perquè quan la raqueta fa el bucle darrere del cap i puja per copejar la bola, subás el teu cos amb la raqueta al vegada i aconsegueixis major força gràcies a la cadena cinètica de la flexió i extensió de cames.

Bé crec que almenys aquestes pinzellades et podran ajudar en com fer un bon servei de tennis, però insisteixo que un article per si solament no és sinó una fotografia estàtica del que s'ha de fer i el millor és una classe de tennis passo a pas com faig amb els meus alumnes en la pista de tennis, ja que quan es troba una fallada important en el seu servei de tennis torno als inicis amb ells i anem repassant totes les fases una a una amb exercicis pràctics per separats perquè finalment ells mateixos uneixin totes les peces del trencaclosques per depurar el cop al complet.


34 views0 comments

Recent Posts

See All